Allt som är vitt är inte...

snö, eller vad är det dom säger? :)

Kolla Aftonbladets artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5837853.ab

Snö i ryssland är bättre, det är vad annonsen säger för dom flesta, ung som gammal. Sen är den skriven på ett klatshigt sätt, fyndigt, den fastnar. Reklambyrån gjorde sig välförtjänta för pengarna om man säger så.

Sen får de mängder med gratis exponering av annonsen ockås, rakt på Aftonbladet, tusentals personer som läser den, troligen en hel del bloggar som skriver några rader om den också, någon som vidarebefordrar länken i ett mail till någon polare, någon som skriver något om den på Facebook (hur vet jag inte eftersom jag inte har Facebook som ni vet). Så, om någon vecka har den nog nått kanske 100 000 fler människor än vad själva annonsen gjort i någon resetidning, kanske ännu mer människor, troligen utanför Sverige också. Snacka om att få valuta för reklaminvesteringen! Tjooohoooo!

Sen har vi ju det tråkiga med det hela också förstås, de trångsynta IOGT NTO som lider av kraftigt decimering av antalet medlemmar och som har svårt att locka nya, unga, medlemmar. I really whonder why!

Fast det riktigt tråkiga är ju faktiskt det faktum varför denna artikel får sådant genomslag.

Om denna artikeln hade publicerats för 10 år sen (vilket den troligen inte hade men vi leker med tanken just nu) så hade den möjligen fått en liten ruta, typ så här liten, bland några annonser för olika teletjänster relativt långt bak i Aftonbladet. Jag VET att inte internet var speciellt poppis då så det går inte att jämföra, men lek med tanken iaf! :)

Nej, som sagt artikeln hade inte fått någon direkt genomslagskraft. Av vilken anledning då? En väldigt enkel anledning faktiskt. Anledningen heter konsumenter och stavas k o n s u m e n t e r! Alltså, du och jag och han och hon och den och det. Vi konsumenter har odlat ett grymt behov av att få veta, veta allt möjligt och omöjligt, intressant och ointressant och helst ska det vara något smaskigt, något som sticker ut, gärna åt det lite löjliga hållet, lite absurda. Någon som opponerar sig? Nä, trodde inte det, inte ens jag gör det. Fast jag har tröttnat, för ganska länge sen faktiskt. Men tyvärr är mediavärlden fylld av allt detta.

Tråkigt nog.

Titta bara på teve, jag säger bara Anna Anka, nej, inte Kajsa Anka, även om de arbetar inom samma genre (komedi alltså), utan hon som är gift med Paul Anka. Hon har ju fattat detta, bruden är stensmart, hon säljer sig själv och folk köper det. Folk sitter hemma i soffan bara för att titta på detta blonda nedslag som formligen vomiterar grodor till höger och vänster på löpande band. Det kallas marknadsföring, smart sådan också. Teve visste detta också, så de kunde självklart betala henne vad hon nu kan tänkas ta för gage för dessa avsnitt. Hon vet att hon får betalt och hon blir igenkänd, även här hemma i Svedala och så vet hon ju också att folk kommer börja undra lite vem denna där Paul Anka är, googla lite, lyssna lite på hans musik, någon fastnar, köper hans skiva eller så.

Så, konsumenten vill ha, producenten producerar, reklamfirman marknadsför och konsumenten köper och producenten ler åt vinsten och betalar till reklamfirman som också ler.

Så, tillslut, vad får vi läsa om?

Det vi vill läsa!

Och, vad får vi?

Vad vi betalar för, inget annat!

Sov gott därute!

Ikväll blir jag av med...

vattnet i örat!

Om min dejt håller vad hon lovar, det vill säga att N dyker upp och spelar fiol för oss!

Vi får väl se vart allt leder ;)

Var hos syster i helgen och firade henne och sambon, gamlingarna :P

Det var mycket trevligt med en uppsättning trevligt folk och en annan uppsättning god mat :) Satt ute o diskuterade med goda drycker till klockan var närmare halv 2 och igår blev det lite svampplockning innan hemgången, så det var helt klart en trevlig helg! Synd bara att dom bor därborta utanför avkroken Örsundsbro (slå upp det på hitta.se så förstår ni), blir ju inte så ofta man åker dit pga av avståndet...

Tjipp på er!

Tips sökes Tops otillräckligt...

Jag är förkyld, inte så farligt, men sådär ni vet, det sitter i näsan, jobbigt värre.

Jag har vatten i ena örat, troligen kvar sen min o grabbarnas helg på badhuset i Arvika för 2 veckor sen, ni vet, det kluckar lite ibland, ploppar till, ja ni vet, jobbigt värre.

Jag har lock för ena örat till och från, ja ni vet, det låter som i en låda och så kniper man till om näsan, blåser till och får superhörsel, typ jobbigt värre. Det är ju inte heller i samma öra som vattensamlingen finns i, ännu värre.

Ja, så livet just nu är lite jobbigt som ni förstår och sitter ni nu där på en lösning så hör för bövelen av er, jag erbjuder en gratis kram, utan förpliktelser, (när jag är helt frisk då förståss) till den som kommer med den bästa lösningen!

Jo, just det, lite rolig är ju livet ändå: Har köpt lite nya vänner till mitt kar idag, ett gäng Körsbärsräkor! Flitiga små rackare som hoppade på växtligheten direkt och satte igång att mumsa alger. Snitsigt värre alltså, räkor i akvariet! Hur coolt som helst och barberna hittade nya lekkamrater, fast det var säkert inte så kul för räkisarna att flytta in i en ny lya och bli jagad direkt, tur att dom har gömställen! Lufsen (den stora saken i karet, inte jag) råkade på en och jag blev lite orolig att han skulle typ dra ett djupt andetag (ni fattar vad jag menar!) och få med sig den i draget... Men icke, den sprätte till honom och for iväg och där stod han, flöt han, och bara tittade, fortsatte sen med sin vanliga terapi att suga upp ett par stenar och spotta ut dom igen, suga in några till och spotta iväg dom.

Hoppas bara nu det går bra med räkorna, de har ju tydligen en förmåga att föröka sig rejält dom där så det kanske blir många tillslut!

Nej Anna, jag kommer inte bjuda på någon spansk Paella med räkor, dom är för små och räkor är fortfarande äckligt att äta! :)

Ta hand om er därute!

RIP Facebook!

Japp! Nu är det dags! Virus drabbar företagen genom anställdas oförsiktiga användande av Facebook vilket leder till att Facebook stängs ute från vissa arbetsplatser, även min. Direkt oväntat var det ju inte, eller hur?

Nej, så länge det finns SBS på alldeles för många internetanvändare så kommer problemet att kvarstå.

Fast en sak är saker, ingen risk att jag drar in virus från Facebook... Jag är ju inte medlem! ASG

Tjipp på er!

Måndag

Jo, måndag igen. Flera dagar kvar igen tills man får vara ledig :)
Fast egentligen finns det ingen anledning att hålla på med att gnälla över att det är måndag och helgen är slut. Face it! I min ålder ska man ju jobba minst 30 år till! Ja, det kan ju låta som värsta happyfarbrorn eller not, men det är ju fakta och lika bra att göra något positivt av det!

Som i fredags till exempel, kul på jobbet med kollegorna, ut o dansa lite på Lemon bar. O ja, korten talar sitt tydliga språk, jag hade smått tråkigt på promenaden hemåt... Men det var städat faktiskt, oavsett hur bilderna kan tolkas :)

Kram!

Ingen kommentar...

2a618efdf4d8a9fffb2fb24d27478713.png

Kolla varifrån!

Ingen kommentar


Bussstation

0-5e14c9a409ea7ffab9bd23233c651af8.png

Kolla varifrån!

Bussstation


Stan, full...

0-35b29ba86e880efdb3d3df78e35ee488.png

Kolla varifrån!

Stan, full av vatten. Får mig att tänka på låten, vatten, stan är full av vatten... Eller mer riktigt, stan är fullk av jobba


Ikväll är...

0-1ea0ba9805713e740b82b0ccbe282097.png

Kolla varifrån!

Ikväll är det AW på jobbet!


Nytt liv

Vet jag inte om jag har fått men ny arbetsgivare fick jag ju igår. Visserligen inom samma koncern men ändå, skillnad är det ju. Även om mina arbetsuppgifter inte förändrats något direkt just nu så känns det ändå mycket bra. Det är ju lite av det jag har velat under en längre tid så...

Ja, annars blir det middag med en leverantör ikväll, italienskt har jag tänkt mig, känner för en god pasta och kanske ett glas rött! :P

Förövrigt så börjar man känna sig halvrisig, förkyld, men ska man tro alla rapporter svininfluensan så får man väl vara glad!

Tjipp!

RSS 2.0